zaterdag 1 november 2014

Brugge mét kids

Voor ons is Brugge niet ver weg, dus hebben we er al regelmatig een bezoekje aan gebracht. Afgelopen winter eens een tweedaags bezoek inlcusief een overnachting samen met onze dochter. Dus naast sightseeing en lekker eten ook op zoek naar leuke bezigheden voor kids in Brugge. Nou die zijn er genoeg en ik zet er hieronder een paar op een rij. Overigens vond ik de wintertijd ook een zeer geschikte tijd voor een stedentrip, zeker in Brugge (je hoeft dus niet altijd in het voorjaar te gaan ;) )
Misschien een leuke tip voor de kerstvakantie.

Stadhuis

Mooi sfeertje in de avond



Begijnhof
Paardenkoetsen
Drinkfontein voor de paarden



Zwanen bij Begijnhof

IJssculpturen in Brugge

LovedbyCaro Brugge met kleine globetrotters:

- Frietmuseum incl Belgische Frieten
Heel leuk museum voor kinderen. Ze kunnen er een speurtocht doen en je leert veel over de patatten, oa het ontstaan van de friet. Ook kan je zelf in een echte Belgische Frietkot staan en net doen of je de verkoper bent. En natuurlijk kan je zelf ook Belgische Frieten eten (beneden in het museum)
http://www.frietmuseum.be/nl/

- Chocolademuseum: Choco-story
Alles over de geschiedenis van de chocolade. Hoe wordt chocolade gemaakt, wat is het verschil tussen, wit, melk en puur, waar komt cacao vandaan en hoe is de Belgische praline ontstaan? Allemaal vragen die hier beantwoord worden. Ook wordt ter plekke chocolade gemaakt en mag je lekker proeven.
http://www.choco-story.be/NL/

- Lampenmuseum: Lumina Domestica
Hier zijn we niet geweest, maar deze wordt in één naam genoemd samen met friet- en chocolademuseum. Het lampenmuseum laat de geschiedenis van de binnenhuisverlichting zien. Van fakkel en vetlamp tot gloeilamp en led.
http://www.luminadomestica.be/NL/museum.htm

- Rondrit met de paardenkoets
Toegegeven, zonder kind ga je waarschijnlijk niet zo snel met een paardenkoets, maar met kind (en zeker als ze paardengek zijn ;) ) is het een hele leuke manier om meer van Brugge te zien. Heel fijn ook als ze even het lopen beu zijn. Je moet er wel even voor in de rij en het is niet echt goedkoop. Maar wij vonden het allemaal wel erg leuk. Opstappen op de markt (en niet bij Begijnhof zoals wij dachten).

- Het begijnhof
Het begijnhof zelf is misschien niet zo interessant voor kids (het is de bedoeling dat je er stil bent ;) ), maar vlakbij heb je water met heel veel zwanen en eenden en dat is wel weer leuk voor (kleine) globetrotters. En het is er vaak ook lekker rustig. Bij mooi weer kan je hier ook even lekker relaxen. Enne, het begijnhof is autovrij dus peuters kunnen hier lekker vrij rondlopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze aangereden worden door auto's of paardenkoets.

- Bezoek het ijssculpturenfestival
Kinderen zullen het heel leuk vinden om de ijssculpturen te zien. Dit festival is te vinden op het stationsplein van eind november t/m begin januari, op loopafstand van het centrum. Het is dus prima te combineren met een stedentrip Brugge.
http://www.ijssculptuur.be/

- Hotel Rosenburg
Wij verbleven in hotel Rosenburg, en dat is ons prima bevallen. Een klein eindje lopen van het centrum, maar ook in de buurt zijn er leuke restaurants te vinden. De kamer die wij hadden was supergroot, we hebben heerlijk geslapen en het ontbijt was ook erg lekker.
http://www.rosenburg.be/

niet beschikbaar in de winter maar wel leuk ook voor kinderen:

- Rondvaart door de grachten (in voorjaar/zomer)Zeker ook de avondtrip!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!