maandag 6 oktober 2014

Napels & Pompeii

Ik heb genoten in Napels, maar... ik moet eerlijk zeggen er zitten wat mij betreft twee kanten aan. Het eerste wat mij opviel was de chaos, de graffiti, vervallenheid, bergen afval en stank. Niet echt een stad voor liefde op het eerste gezicht. Maar eenmaal een tijdje in de stad, moet ik zeggen, heb ik genoten van het heerlijke eten, de authenticiteit, weinig toeristen en dus veel van het gewone Italiaanse leven kunnen meepikken, de fotogenieke smalle straatjes met de was die buiten hangt etc. Kijk zelf maar naar de foto's en zie mijn tips hieronder.

Typisch Italiaans

Cappuccino & tiramisu, nooit zo lekker gegeten als hier
Dolce


Kerststallen in alle vormen en maten - Via Gregorio Armeno

Via Gregorio Armeno

Alles bewoog, miniaturen voor in de kerststallen -Via Gregorio Armeno

Eén van de vele smalle straatjes in de oude stad

Napels onder de grond, oude Grieks-Romeinse stad

Oude Grieks- Romeinse stad

Duomo

Duomo interieur

Typisch oud Napels steegje

Uitzicht vanaf Castel Sant'Elmo (Vomero)

Uitzicht op Vesuvius

Castel Sant'Elmo

Galleria Umberto I

Galleria Umberto I

Pompeii met op de achtergrond de Vesuvius

Archeologische vondsten

Afgietsel van omgekomen bewoner


Oude Grieks- Romeinse straat

Mozaïek als versiering in een huis


Grote theater

Genieten van het uitzicht

Tja... de mindere kanten van Napels



Loved by Caro:

- de oude stadswijk Spacca- Napoli en Decumano Maggiore, hier vind je veel kerken, zoals de Duomo én je kunt hier heel voordelig en lekker eten. Voor 15 euro heb je al pasta, salade, wijn, toetje en cappuccino. Als je een wijntje bestelt op het terras krijg je er 'gratis' hapjes bij, zoals bruchetta's... mjammie.
-  Bekijk ook Napels vanaf 'onder'. Er zijn verschillende opgravingen van de oude Grieks-Romeinse stad. Toegang bijv. via San Lorenzo Maggiore (Via dei Tribunali)
-  Slenter door 'Via Gregorio Armeno', hier worden het hele jaar door kerststallen verkocht inclusief poppetjes etc. Het is heel erg kitsch (niet mijn smaak) maar wel erg leuk om doorheen te lopen, sfeervol, en je ziet soms de kunstenaars aan het werk.
- metrostation Toledo.... wow... nog nooit zoiets gezien (geen tijd gehad om foto's te maken maar kijk op http://www.desmaakvanitalie.nl/nieuws/metrostation-toledo-napels-meest-indrukwekkend/ voor mooie foto's van dit schitterende Art station.
- neem één van de funiculaire (kabelbaan/treintje) naar de hoger gelegen wijk Vomero en bezoek het Castel Sant'Elmo. Het kasteel zelf stelt niet veel voor, maar je hebt een schitterend uitzicht op Napels en omgeving
- neem de trein naar Pompeii, met de Circumvesuviana reis je in een half uurtje naar de oude stad. Verwacht geen mooie treinrit, want je reist door de buitenwijken van Napels. Wij hadden een bontgezelschap in de trein die muziek maakten op trommels en het was megadruk. Niet echt comfortabel maar wel apart. Let wel op je tas (kinderen lopen in de trein ook te bedelen).
- Eet een pizza margharita die is hier uitgevonden... en smaakt echt heerlijk! Dit geldt ook voor de pasta's, tapas en dolces. We hebben nergens slecht gegeten in Napels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!