vrijdag 14 maart 2014

Paasidee 1: Paastaart mét chocolade eitjes

Het duurt nog even, maar omdat er nu al volop paaseitjes in de winkel liggen, hier dan toch al een blogpost over Pasen. Eén van de meest heerlijke taarten (vinden wij), bakken we rond Pasen. Het is een yoghurttaart die ooit eens in de Boodschappen magazine stond en die nu onze favoriet is in deze tijd.
 
Je kunt variëren met verschillende soorten koekjes, wij vinden de bastognekoeken erg lekker. Verder raspen we altijd witte en melkchocolade over de taart. Het zure van de yoghurt is heel erg lekker met het zoete van de koeken en de chocolade.... mjammie.... binnenkort weer eens maken :)
 
Yoghurt Paastaart met chocolade-eitjes en -rasp   ©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)
 
 
Benodigdheden:
  • 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
  • 100 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1,5 citroen (sap)
  • 5 eetl. suiker
  • 150 ml slagroom
  • 375 ml Griekse yoghurt
  • witte chocolade-paaseitjes ter garnering en voor de rasp (je kunt hier ook evt. aparte repen voor kopen, dat raspt makkelijker)
  • springvorm Ø 20 cm, bekleed met bakpapier
  • vershoudfolie

 
Bereidingsinfo:
+ min. 2 uur koelen
 
Voorbereiden:
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
 
Bereiden:
Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp witte en bruine chocolade over de taart. Versier de taart tot slot met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden. Genieten!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!