vrijdag 7 maart 2014

Pindarotsjes

Lekker bezig zijn in de keuken met jouw keukenprinsen. Zie je er tegenop? Dat hoeft helemaal niet want met kleine inspanningen kan je al groots resultaat bereiken, ook met kleine kinderen. Hierbij een simpel recept voor heerlijk zelfgemaakte bonbons.


Ingrediënten:
  • walnoten
  • chocoladereep
Extra nodig:
  • bakpapier
  • steelpannetje
  • lepel(s)
Ingrediënten chocolade en noten    © Carolien Boogaard fotografie

Als de chocolade gesmolten is roer je de walnoten erdoor    © Carolien Boogaard fotografie

Met twee lepels maak je pindachocolade hoopjes © Carolien Boogaard fotografie

Aan de slag:
  • Pel de walnoten als je hele walnoten hebt gekocht en breek ze in grove stukken (evt. met een hakker).
  • Breek de chocoladereep in stukjes en smelt deze in het steelpannetje op het vuur. Blijf erbij en blijf regelmatig roeren, zet het vuur niet te hoog anders brandt het aan.
  • Als de chocolade gesmolten is doe je de walnoten erbij. Roer goed door.
  • Laat kinderen met lepels kleine hoopjes op een stuk bakpapier leggen. Houd bij (kleine) kinderen wel toezicht want de chocolade is warm!
  • Laat de hoopjes chocolade en noten nu afkoelen in de koelkast.
Als ze afgekoeld (en hard) zijn kan je ze lekker opsmikkelen. Met heel weinig middelen en inspanning heb je nu super lekkere 'bonbons' bij je thee of koffie. Je kunt variëren met verschillende noten en chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!