maandag 8 september 2014

Appelcake

Heerlijk simpel te maken maar oh zo lekker: appelcake. Als je het een keer zelf geproefd hebt kan je nooit meer een cake uit de winkel kopen :P Geen gortdroge cake die in je strot blijft hangen waar je wel thee bij moet drinken, maar een lekkere frisse cake waar je er gerust meer van wilt...

Appelcake in cupcakevormpje
©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)


Benodigdheden:

  • 200 gram bloem (+ evt. 2 tl bakpoeder om het luchtiger te maken)*
  • 200 gr. boter,
  • 200 g suiker
  • 4 niet te grote eieren
  • 2 appels (goudreinetten)
  • kaneel + suiker naar smaak

*(ook kan je een pak cakemeel gebruiken ipv bloem en bakpoeder)

Bereiding:

Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur!
Mix eerst de boter met de suiker met een garde, klop daarna één voor één de eieren en daarna de bloem erdoor in delen. Dit mix je tot een mooi egaal beslag. Neem een cakevorm van ca 30 cm die je goed ingevet hebt (en bestrooid met wat bloem). Verdeel het beslag over de cakevorm en schudt deze even zodat het egaal verdeeld is (paar keer laten 'vallen' op aanrecht helpt ook om bubbels tegen te gaan). Schil de appels in parten en bestrooi deze met kaneel en evt suiker. verdeel de partjes over de cake. Laat de appeltjes nog beetje boven beslag uitkomen en bestrooi ze nog met wat suiker... heerlijk! Laat de cake in ongeveer een uur op ca 160 graden heteluchtoven.
Open de oven nooit tussentijds ook al ben je nog zo nieuwsgierig, anders zakt de cake in. Wanneer weet je of je cake gaar is? Neem een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt hij er droog uit, dan is de cake gaar, is hij nog vochtig dan moet je de cake nog iets langer in de oven laten staan.

In plaats van een cake, kun je hetzelfde beslag ook voor kleine cakejes gebruiken. Meng de appels dan door het beslag en schep met twee eetlepels het beslag in de (cup)cakevormpjes. Cupcakes hoeven maar een half uur in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!