woensdag 3 september 2014

Venetië

I loved Venetië! Ik zou zo weer terug willen. Mooie stad, wel druk, maar geen auto's en als je zijstraatjes inslaat ben je vaak genoeg alleen! Natuurlijk ook lekker eten, lekkere wijn... need i say more.... <3 Echt ideaal om met je partner (of vriendinnen) naartoe te gaan, want voldoende leuke restaurantjes, mooie oude gebouwen en heerlijke straatjes om door te struinen. Maar.... ook een trip met kinderen kan goed naar deze Italiaanse stad. Het heeft een autovrijcentrum, je kunt veel met bootjes varen en het heeft heel veel gezellige pleinen, waar kids lekker kunnen spelen.

Burano

Overal water, love it

Murano

Murano

San Marcoplein

Natuurlijk ook even koffie bij oudste koffiehuis van Venetië

Overal mooie gebouwen

Vaporetti

Dogenpaleis


Venetië lovedbycaro:

- lekker dwalen door de straatjes.. we waren regelmatig verdwaald en vonden dat helemaal niet erg, achteraf zie je juist het 'echte' Venetië
- varen met de veerboot naar Lido, de wind in je haren, uitzicht op Venetië
- vaporetti, niet dat ik als haringen in een ton staan nou zo leuk vond, maar het varen op het water wel en de manier waarop de Italianen de haltes in Engels omroepen blijft je bij. Dagen na ons tripje zat nog de hele route in ons hoofd, vooral de manier waarop ze het uitspraken (Sante Angelo) ;)
- Eten aan het Canal Grande, niet aan de westkant van de Rialtobrug maar erachter. We hebben heerlijk gegeten bij Osteria Bancogiro. Superuitzicht, en zeker geen 'nep' toeristensfeertje (zoals elders aan het kanaal). Je kunt ook eten kopen en deze staande opeten, veel Italianen doen dit op het plein achter de restaurants.
- Nog een goed restaurant: Osterio Enoteca San Marco, heerlijk gegeten
- Beetje druk, maar wel lekker, ijs van Da Nico op de Zatterekade
- Met vaporetti naar een van de buurteilanden, zoals Burano en Murano. Burano staat bekend om de glasblazerij (deze mochten niet meer in het centrum van Venetië wegens brandgevaar en werden verbannen naar het eiland Burano). Murano staat vol gekleurde huizen. Ik werd hier erg vrolijk van! (hoezo welstandscommissie, gewoon je huis in de mooiste vrolijke kleuren schilderen... ;) )
- lunchen op een van de pleintjes en genieten van de ontspannen sfeer
- bekijk Venetië vanuit een toren. Bij San Giorgio Maggiore hoef je niet in de rij (dit in tegenstelling tot die op het San Marcoplein).

Toen wij er waren was het heerlijk weer (soms zelfs wel erg warm)... dat helpt natuurlijk ook mee. We gaan niet zo snel naar dezelfde stad, maar Venetië kan ik zeker aanraden (alleen de prijzen... die zijn dan wel weer erg hoog).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!