woensdag 3 september 2014

Pannenkoekenmuffins

Hou je ook zo van pannenkoeken én van muffins? Waarom dan geen pannenkoekenmuffins? Gezien bij http://uitpaulineskeuken.nl en het lijkt gewoon voor ons gemaakt! Kinderen zullen het heerlijk vinden. En ze kunnen goed helpen bij het klaarmaken. Oudere kinderen kunnen het helemaal zelf maken, jongere kinderen kunnen de appels en rozijnen in de vormpjes doen.

Het is heel makkelijk te maken en je kunt met de vulling eindeloos variëren. Zelf hou ik erg van zoet, dus ik heb nog wat suiker aan het beslag toegevoegd en (bij een tweede bakronde) naast appel ook rozijnen. De muffins plakken erg aan papieren vormpjes dus hoewel ze er leuker uitzien (vind ik) zijn siliconenvormpjes toch beter.

©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)


Benodigdheden voor 8 muffins:

- 100 gram bloem
- 1 ei
- 250 ml melk
- 1 eetlepel bakpoeder
- scheutje zonnebloemolie
- snufje zout
- 1 kleine appel (of halve grote)
- rozijnen
- kaneel
- suiker
- muffinvormpjes (siliconen) + evt. muffinblik
- poedersuiker
- mengkom
- mixer


Voordat de muffins de oven ingaan ©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)



Net uit de oven, ze zijn gaar als de satéprikker droog is ©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)

Bereiding:

pannenkoekbeslag
Doe de bloem met het ei in de mengkom en mix het kort door elkaar. Voeg daarna in delen de melk toe totdat het een glad beslag is zonder klontjes. Voeg op het laatst een eetlepel bakpoeder toe en mix dit nog een keer (bakpoeder lost niet geheel op in het beslag maar dat is niet erg).

vulling
snij de appel in kleine blokjes en bestrooi met kaneel (en suiker) naar smaak. Wel de rozijnen in lauwwarm water.

muffin
Verdeel het beslag over de 8 muffinvormpjes. Voeg daarna de rozijnen en de appel toe.
Zet het muffinblik in een voorverwarmde oven van 175 graden (heteluchtoven). Na een half uur check je of de muffins gaat zijn. Prik met een satéprikker in het midden van de muffin. Komt hij er droog uit dan zijn je muffins gaar. Zit er nog beslag aan dan moet je ze nog even in de oven laten.

Serveren met (lekker veel) poedersuiker!


Bestrooi de muffin royaal met poedersuiker! ©Carolien Boogaard fotografie (instagramfoto)


Ik ga ze zeker nog een keer maken en met vullingen variëren. Eentje met appel en spek lijkt me ook lekker, of met fruit. Ook hartige pannenkoekmuffins zou je kunnen maken. Bijv. met champignons en spek. Maar zelf ben ik toch meer een zoetekauw ;)

veel bakplezier!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!